Merhaba Hanımlar, bugünde sizlere selanik örgü modelimizin nasıl yapıldığını göstereceğim. Şapkalarda, atkılarda ve yelek yapımında kullanılan modelimizdir. En tercih edilen örgü modellerimizde yer alan selanik örgü modelimizi örmeye başlayalım.
Malzemeler
Kalın yün ipi
Kalın şiş
Yapılışı
İlk sıramızı 1 ters ve 1 düz olarak örüyoruz. Bir sonraki sıramızda ise düz olan ilmeğimizi örüyoruz. Ters olan tarafı ise boş olarak alıyoruz. Tekrardan düz olarak örüp, ters ilmeğimizi boş olarak alıyoruz.
Bu şekilde sıramızı tamamladıktan sonra bir sonraki sıramızda ise tersi boş alıyoruz. Boş aldığımızı ise örüyoruz. Ters ördüğümüzü boş alıyoruz, Boş aldığımızı ise örmeye devam ediyoruz. Bu şekilde her sıramızı örmeye devam ettiğimizde modelimizi oluşturmuş oluyoruz.
Bu modelimiz oldukça basit ve kolay olduğu için hiç örgü bilmeyen hanımların bile rahatlıkla yapabileceği bir modeldir. İlk örme başlangıçı olarak bu modelden yaparak el alışkanlığınızı geliştirmiş olursunuz. Bir çok yerde yani hemen hemen her modelde kullanabileceğiniz örneklerimizdendir.
“Selanik Örgü Modeli Yapımı” için bir yanıt
Harika anlatmisin iz ellerinize sağlık kardeşim