Merhaba hanımlar, bugünde sizlerle yine rahatlıkla örebileceğiniz harika bir model göstermek istiyorum. Karanfil örgü modeli her örgümüzde kullanabileceğiniz ve zevk alarak örüp muhteşem örnekler çıkaracaksınız. Haydi, hanımlar hem kolay, hem de çok şık bu karanfil örgü modelimizi öğrenmeye başlayalım.
Malzemeler
İp
Şiş
Yapılışı
İlk olarak ilmeklerimizi attıktan sonra kaç sıra isterseniz tabi size kalmış düz örgü olarak yapıyoruz. Daha sonra 3 ilmek birden alıp çıkarmadan aynı yerden bir daha tığ başını alarak yine batıp çıkarıyoruz. Yani aynı yerden 2 kere toplayıp ve 3 ilmekten 3 ilmek çıkarmış oluyoruz.
Bu sıramızı bu şekilde devam ediyoruz. Arka sıramızda her seferinde ters olarak örüyoruz.
Hiç kaydırma falan yapmadan aynı sıra da hep aynı işlemi yaparak bu süper örgümüzle harika yelekler, atkılar yapmaya başlayabilirsiniz. Herk iki tarafını da kullanabileceğiniz harika örnek umarım beğenirsiniz.
İyi günlerde kullanın.